Близо 40 фирми от Бургас и региона участват в номинациите за бизнес награди Burgas Business Awards. 10-членно жури ще разглежда кандидатурите на всяка една и ще ги оценява.

В състава на експертната комисия влизат представители на държавни институции и експерти в различни сфери на бизнеса от цялата страна. Във второто издание на наградите Burgas Business Awards в качеството си на жури се впуска Стамен Янев, заместник-председател на надзорния съвет на Българската банка за развитие и бивш заместник-министър на икономиката в периода 2020-2021 г.

Друг експерт с дългогодишен опит в управленското консултиране също е жури в номинационното издание. Това е Иво Баев, който през последните четири години е мениджър на най-големия проект в България в областта на науката -  „Национален център по мехатроника и чисти технологии“ с водещ партньор  Институт по обща и неорганична химия към БАН.

За втора поредна година като единствен представител на медиите в комисията по оценяване на фирмите влиза главният редактор на Дарик радио за Югоизточна България - Дияна Бедросян. 

Своите оценки като жури в проекта Burgas Business Awards ще дава и Венета Димитрова, с над 20-годишен опит в сферата на търговското право, облигационно и трудово право. През последните, вече 13 години, тя е Длъжностно лице по регистрацията по Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел в Агенцията по вписванията.

Аделина Лйбенова - създател и управител на най-голямата компания за лекарствоснабдяване в България „СТИНГ ФАРМА“ е друг експерт в комисията. До нея се нарежда и Дияна Кадийска, експерт-финансист, представител на Пощенска банка.

Трима известни медици се заеха с нелеката задача да бъдат жури в проекта Burgas Business Awards. Д-р Ивайло Петров - сертифициран ортодонт, член е Европейската ортодонтска организация ЕАS (European Aligner Society). и на БАЕС (Българска Академия по естетична етоматология). Създател и управител на дентална клиника Smile Point в София. А д-р Петрана Каляшева, дермато-венеролог с над 25-годишен опит. Тя е сред основателите и създатели на частен медицински център „Дерма София“. Административният директор на МБАЛ „Сърце и мозък“ в Бургас, д-р Лидия Стефанова също е част от журито в наградите за бизнес в Бургас.

Най-младата дама, която ще оценява номинираните във второто издание на Burgas Business Awards е Николет Зайчева. От 2012 г. тя активно е ангажирана в търговската дейност на ВИ „Тера Тангра“, собственост на Емил Зайчев и Робърт Станев.

Церемонията по награждаване ще се проведе на 16 февруари от 19.00 часа в конферентния център на хотел „България“.