"Българската икономика е пораснала", заяви финансовият анализатор Левон Хампарцумян в предаването "Кой Говори" по Дарик.

Специалистът започна разговора с положителна оценка за финансовата 2023 година, отбелязвайки, че икономическите постижения са надминали прогнозите. Той подчерта: "Годината беше по-добра, отколкото изглеждаше според различни икономически източници. Това е добър признак, че предприемчивостта и икономическата активност на българите превъзхождат прогнозите".

"Една икономика, която се представи доста добре, е отразена в тълпите от хора пред магазините и ресторантите като показател за това", допълни той.

Българската икономика е пораснала

"Ако се състезаваме със собственото си минало, ние сме постигнали огромни резултати, но се състезаваме със света, където има много какво да се направи", заяви финансовият анализатор.

Финансовите събития за 2023 г.

"Не мисля, че има някакво голямо събитие за света и страната ни, но инфлационният шок като че ли отива към края си, което е добрата новина."

Специалистът подчерта необходимостта от допълнителни усилия във веригите на производство и доставка на стоки, като каза: "Има още куп неща, които трябва да се направят, свързани с веригите на производство и доставка на стоки."

"Това са микрокризи, които могат да послужат като спусък за много по-големи събития в икономиката", допълни Хампарцумян.

Апокалиптичните прогнози за 2023 г. - Реалност и политическа манипулация

Финансовият анализатор коментира икономическите прогнози за 2023 г., които не се сбъднаха:"Руската пропаганда се опитва да създаде състояние на несигурност, но политиците се възползват, създавайки изкуствена криза."

"Една стабилна банка има възможности да се справи с всякакъв вид кризи, освен банковата паника", каза той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм