Не мога да си представя по-отвратителна комбинация, от това да те изнудва от едната страна Слави Трифонов, а от другата - Делян Пеевски, разбирам защо Бойко Борисов е тъжен. Това наистина е най-лошата възможна комбинация, нищо хубаво няма да се случи за съжаление. Това коментира депутатът от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) Лена Бориславова в „Неделя 150" по БНР. Тя заяви, че ще бъдат в опозиция и няма да се откажат от реформите.

“С 39 депутати нашите избиратели ни дадоха ясен знак, че виждат нашето място в опозиция, която да противодейства на всякакви опити за отклоняване на България от пътя ѝ и за корупционни практики", отбеляза тя. 

Тя подчерта, че няма да подкрепят кабинет не само с първия и с втория мандат, но и с третия, който "със сигурност няма да бъде експертен и независим". Бориславова не изключи възможността за съставяне на правителство между ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ".

"Убедена съм, че ако се спазарят Борисов, Пеевски, Слави Трифонов и Тошко Йорданов, е възможно да има правителство", каза тя.

Борислаова посочи, че следващия уикенд ще се проведе Национален съвет на “Продължаваме промяната” (ПП) и ще се анализират резултатите от изборите. Депутатът от ПП уточни, че ръководството на партията е било избрано преди три месеца. 

“Не може да се каже, че един конкретен човек носи отговорност за решението, което взехме. Просто заради начина, по който ние функционираме и заради енергията и младостта на организацията ни", посочи тя.

Бориславова отбеляза още, че “странното” във “Величие” са коментарите от вчерашния ден, че има възможност от партията да  изключат точно толкова депутати, колкото им липсват на ГЕРБ-СДС и ДПС за съставяне на правителство.