Среща-разговор с писателя и журналист Леко Славов и премиера на новата му книга „Един живот в два века” организира от 17:30 ч. днес димитровградската библиотека в зала „Снежана Янева“.


Леко Славов е роден през 1952 година в град Меричлери. Завършил е българска филология и история във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Работил е като журналист – от репортер до заместник-главен редактор на всекидневник. Бил е учител по български език и история, директор на „Хуманитарни и социални дейности” в Община Димитровград и за кратко- директор на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.


Автор е на книгите: „Хроника на една младост” (1987 г.), „Върхове в низината” (1990 г.), Бохема и неговите архангели” (1993 г.), „Времето на восъчните човечета”(1998 г.) „Изповеди в „ДАНС” (2013 г.), „Личности и събития на ХХ век” (2015 г.), „Зад идеалният образ” (2019 г.).


Новата си книга „Един живот в два века” Леко Славов определя, като „равносметка на житейския ми път - на видяното и преживяното, на щастието и нещастието, на радостите и тревогите, на приятелството и подлостите, на клеветите... Изводът е оптимистичен - вървял съм по правилния път в компанията на „неуспешните“...”.