Децата да са повече офлайн и в спортната зала - е благородната задача, която събра в Бургас звездата на Италия във волейбола Венцислав Симеонов и Генчо Генчев, който освен като Инспектор Енджой е известен със своята волейболна кариера, а през последните години и като SPR мениджър на три световни форума, а през 2023 ще бъде директор в същата сфера и на Европейското първенство по волейбол. 

По думите им, пристрастяването на младите към онлайн пространството е глобален проблем. Но липсата на активно движение и амбиции към спорта, води до здравословни последствия, а с времето и до тенденция, която придобива все по-големи и устойчиви размери. Нещо повече - 

сърцето на всеки един масов спорт са детските школи.

От тях зависи развитието. А волейбола е втория най-разпространен спорт в света. 

Двигател на каузата е "Дея Спорт" на д-р Александър Маджуров, който със старши треньор като Венци Симеонов, силни състезатели  и подкрепата на Генчо Генчев се превърна в един от най-елитните клубове в страната.

Според Венци Симеонов и Генчо Генчев акумулатор за състезателите е енергията на публиката, която може да преобърне резултата на мача. 

И докато "Дея Спорт" преобръща резултати и печели мач след мач, то след пандемията публиката в залата все повече отсъства. Проблемът обаче бил повече регионален, отколкото национален, твърдят волейболистите и вярват, че този негативен резултат също може да бъде преобърнат - с позитивните емоции, които зрителите получават на живо в залата. 

Как волейбола се превръща в страст, която остава завинаги? Кой е вкарал самите тях в залата за първи път? Какво получава един волейболист в замяна на ежедневните си усилия?

На всички тези въпроси, чуйте отговорите от Венцислав Симеонов и Генчо Генчев с звуковия файл. 

За още спортни новини следете dsport.bg

 Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!