Единственият кабинет, който ще подкрепим, е този с мандата на „Възраждане“. Това каза председателят на формацията Костадин Костадинов по време на първата си пресконференция след изборите на 2 април.

Той поясни, че са готови със състав на МС и ако третият мандат бъде връчен на тях, ще го представят. Иначе той очерта три възможни варианта за правителство, единият от които след вчерашното изявление на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, по думите му, вече е малко вероятен, но тези варианти ще са неустойчиви. 

ЦИК промени резултатите при 100% обработени протоколи

Целта на „Възраждане“ е да бъде първа политическа сила, а ако има нови избори, това би било най-хубавото, което може да се случи на страната ни, смята още Костадинов. 

Опит за връзка с „Възраждане“ от страна на другите партии до момента не е правен, каза още Костадин Костадинов. Според него първо трябва да излизе решението на ЦИК, да стане ясно кои ще са депутатите и кога ще бъде свикано НС и тогава ще започнат разговорите, вероятно през втората половина на април.

Проф. Асен Балтов се отказа от депутатското си място

Иначе според лидера на „Възраждане“ двата варианта за кабинет са между ПП, ДБ, БСП, ИТН и ДПС или ГЕРП, ДПС, ИТН и БСП.

Целта на „Възраждане е да бъде първа политическа сила и ще се борат за това с всички сили и средства, разрешение от закона. Според него, ако има нови избори, това би било най-хубавото нещо, което може да се случи на България.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм