„Нямаме допирни точки с нито една партия“, каза в студиото на bTV лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в коментар на първите изборни резултати. „Основното нещо, което ни интересува, е националният интерес, а не личността“, каза още той.

Резултатът от изборите е такъв, какъвто са го посочили българските граждани, коментира още Костадин Костадинов. За ниската избирателна активност той посочи, че вината е на всички политици, защото не са убедили хората да гласуват. 

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ стават първа политическа сила, ПП - втори

Председателят на „Възраждане“ отбеляза още, че в България не трябва да се въвежда еврото и че страната ни трябва да развива собствена политика. „Това ни се отказва от другите партии“, посочи той. Според него останалите партиите не се различават по политики и няма да имат проблем да съставят кабинет. 

„Единственият, с който можем да бъдем, е българският народ“, заяви той в отговор на въпрос за участие в бъдещи коалиции. „Нека да видим как ще се развиват разговорите и окончателните резултати, защото сега са плаващи“, каза Костадин Костадинов. 

Каквото и правителството да се създаде, трябва държавата да се развива мирно и нормално, отбеляза още лидерът на „Възраждане“. 

Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм