Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да подаде оставка заради резултата на партията след изборите. Левицата няма да подкрепи и правителство с мандат на ГЕРБ. Това заяви на пресконференция лидерът на социалистите Корнелия Нинова.  

При 99,99% обработени протоколи: С 5% преднина ГЕРБ печели изборите

Тя бе категорична, че няма да влизат в съюзи с ГЕРБ и ДПС, защото това е принципната им позиция. „Възраждане“ също не е вариант за столетницата. По думите на Нинова в събота ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което ще бъдат обсъдени резултатите от изборите и начина, по който ще продължи партията.

Вот от чужбина при 98.81% обработени протоколи: ДПС - 31.93%, ПП - 22.28%

Тя призна, че са очаквали по-висок резултат, но не драматизират от това, а си взимат поуки. Нинова определи като положително това, че „в тази тежка ситуация са успели да запазят приблизително предишния си резултат“ и отбеляза, че експертно правителство не е добър вариант, защото е опит да се избяга от политическата отговорност.

Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм