„Ако може да се направи някакъв договор с „Газпром“, който е изгоден за България и на който може да се разчита, но за съжаление не виждаме такъв и не сме видяли такава опция в месеците, в които ние бяхме в управление, това е окей", каза Калина Константинова от "Продължаваме промяната" пред NOVA, цитирана от БГНЕС. 

Калина Константинова представи нов план за временна закрила

Тя обясни, че работата на правителството е била да намери най-евтиния газ на България и отхвърли обвиненията на вицепрезидента Йотова, че не са изградили инфраструктурата за доставки, с това, че това е предстояло в работата на правителството.

Според Константинова "Демократична България" е естествен партньор за "Промяната".

Константинова: До месец и половина оптимизираме администрацията на МС с над 15%

Те ще бъдат много по-силни самостоятелно и ще могат да разгърнат тяхната по-дясна програма много по-убедително за тяхната електорална ниша, докато при нас, честно казано, социалният пакет ще е изключително водещ в нашата програма. И смятам, че поотделно ще бъдем много по-силни“, коментира тя.

Константинова призна, че не са готови още листите на ПП. „Листите предстои да бъдат приети и изчистени в рамките на следващите дни”.

Подчертавайки принципа, който са приели във вече регистрираната им партия - всеки да се кандидатира от родното си място - тя потвърди, че ще бъде в софийските листи. А на въпрос за лидерска позиция на Христо Петров, който отново да застане срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова, отговори, че такава се обсъжда като доказано работещ вариант.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм