В понеделник от Darik Business Review представиха столичните квартали, в които се регистрира най-силен ръст в цените на двустайните жилища през 2022 г. Днес медията се спира на тристайните апартаменти.

Данни на imot.bg, предоставени на Darik Business Review, показват, че в повече от половината столични квартали цените отчитат повишение от над 20% през миналата година.

Кои са кварталите в София с най-поскъпнали двустайни?

Лидери в това отношение са Докторски паметник и Бъкстон, където цените растат с 34 и 32 на сто.

Докторски паметник в момента държи челното място и в класацията на най-скъпите двустайни жилища, като през изминалата 2022 г. там са обявени няколко сделки на цени от повече от 5 000 евро/кв. м.

Имотите у нас на второ място по поскъпване в ЕС

В челото по повишение на цените през последните 12 месеца са още Лагера (+28%), както и Зона Б-19, и Лозенец (+27%). 

В три от кварталите тристайните апартаменти добавят 26% за периода – Подуяне, Дружба – 1 и Надежда, докато по 25% ръст е регистриран в Зона Б-18, Полигона, Симеоново и Борово.

Плаващ град за 50 000 жители ще се захранва със 100% възобновяема енергия

Над 20% ръст данните показват и за Манастирски ливади, Красна поляна – 3, Павлово, Красно село, Люлин, Витоша, Горна Баня, Кръстова вада, Дървеница, Хаджи Димитър и Редута.

И друстайните, и тристайните жилище отчитат спад от гледна точка на офертните цени на имотите само в един столичен квартал – Иван Вазов, който традиционно е сред най-скъпите в София.

От 120 000 евро до половин милион дават за тристаен в София

Най-скъпите тристайни имоти днес можем да купим в Докторски паметник, Лозенец и Изток, а най-евтините – в Красна поляна – 1, Люлин и Дружба -1.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм