Предложенията на ГЕРБ за поправки в меморандума очакват от “Продължаваме промяната”. В края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува варианта за споразумение, предложен от формацията на Кирил Петков. А Петков призова в евентуалния финален вариант на меморандум да се включи и въпросът с влизането на страната ни в еврозоната.

Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна версия на поправка на меморандума. Така че от моя гледна точка в момента сме в очакване“, каза Петков. И определи като грешка възможността за допускане на политическа нестабилност, която може да спъне влизането на България в еврозоната.

Петков коментира политическото разпределение в регулаторите, както и службите за сигурност: "Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни - реално сто процента са при тях, при нас - нула, ако говорим за администрацията сигурно е 95% на 5%" , като допълни, че "реалното разпределение на властта в България според нас, въпреки министерствата, е над 95% за ГЕРБ и ДПС и за част от може би президентски кадри и ние сме сигурно под пет процента. Така, че нека да си говорим за реалното управление и реалната власт"

"Ние сме отворени, ето еврозоната е една много важна тема. Искаме да седнем да говорим, искаме да сме конструктивни за България. Трябва продължение на политиките, които започнахме", допълни той.

"Аз съм сигурен в това и пак казвам, ние заставаме зад нашето обещание и нашата визия, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел", заключи Петков.

Чуйте подробностите в прикачения звуков файл. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм