Капсула на времето ще пази послания за няколко поколения напред, като ще бъде поставена в основата на пилон, на който ще се вее българският трикольор на 111 метра височина. Идеята е на организаторите на прочутият Роженски събор. За целта стартират дарителска кампания „България заслужава!“ за изграждане на пилона, който ще бъде поставен на Роженските поляни в Родопите. Същевременно започва и  събирането на послания от днешните млади българи към бъдещето, като инициативата „111 думи вдъхновени от България“ е насочена към всички ученици, младежи, студенти и млади хора в и извън пределите на страната.

Събраните послания ще бъдат запечатани в капсулата на времето в основата на Пилон Рожен за 111 години.Те ще могат, използвайки точно 111 думи, да изпратят писма, есета, разкази и стихове към следващите поколения българи. 

Инициативата за издигане на внушителният Пилон Рожен е на фондация „Наследство в бъдещето“, а Националната дарителска кампания „България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Пилонът ще бъде най-високият в низината и ще бъде добавен на внушителната надморска височина от 1430 м. 

Така националният флаг на България ще се развее на най-високият пилон, добавен на най-високото място в целия свят. 

Знамето ще се вижда от километри разстояние. Пилонът ще е с диаметър 3 метра при основата и 0,75 метра при височина, а знамето ще бъде с площ от 1000 кв.м. и размери 25х40 метра.