В началото на декември със слаб до умерен, а в Източна България – временно силен югозападен вятър, ще се затопли. Минималните температури навсякъде ще са над нулата, а дневните в повечето населени места ще са между 13° и 18°, информира bTV.

В събота вечерта от северозапад облачността ще започне да се увеличава и в нощта срещу неделя ще започнат валежи от дъжд. С ориентиране на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух.

В неделя ще бъде ветровито и облачно, с валежи предимно от дъжд. Вечерта и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът ще преминава в сняг.

В понеделник валежите ще спрат, облачността от северозапад ще намалява и вятърът чувствително ще отслабне. Във вторник ще преобладава облачно време, но вероятността за валежи е малка. Слабо ще се затопли.

В периода 6-8 декември отново се повишава вероятността за валежи от дъжд и сняг. Температурите ще са около и малко по-ниски от обичайните за периода.

В края на десетдневието вероятността за валежи намалява и температурите слабо ще се повишат. До средата на месеца времето ще остане динамично и променливо.

По-голяма е вероятността за валежи в началото и към средата на второто десетдневие, а относително подобрение на времето ще има около 13-14 декември.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм