Проектантите на бляскавия супервисок небостъргач Waldorf Astoria в Маями разкриха за първи път интериора на мезонета в 320-метровата кула на стойност 50 милиона долара - едно от най-скъпите жилища, излизали на пазара в града, пише Darik Business Review.

Имотът с шест спални и девет бани, който се простира на около 1 200 квадратни метра площ, ще се намира на върха на деветте подредени куба, които изграждат главоломната сграда, разположена на крайбрежната ивица в центъра на Маями.

Колко ще струват жилищата в първия небостъргач на Dolce&Gabbana?

Понастоящем е планирано тя да бъде завършена през 2027 г. от Carlos Ott architects и компанията Sieger Suarez.

Визиите на интериора на пентхауса — проектиран от BAMO, показват модерно, просторно помещение с големи прозорци, затворени балкони, вградено осветление и луксозни мраморни покрития.

Имотът включва частна фитнес зала, спа център, библиотека и театър. Когато бъде завършен, мезонетът ще се откроява на небосвода на Маями.

Имайки предвид това, екипът на BAMO работи по темата „трансцендентност“, обяснява главният дизайнер Ан Уилкинсън. Интериорът на сградата включва споделените удобства на 460 резиденции и 205 хотелски стаи и апартаменти.

Марката Waldorf Astoria е известна с грандиозните си часовници във всеки имот, както и с Peacock Alley - салон в историческия хотел в Ню Йорк, който е репликиран и в други обекти. В Маями Peacock Alley се превръща в „оранжерия“ в небето с невероятни гледки от три страни на 19-ия и 20-ия етаж.

На тези етажи версията на характерния часовник е триетажно махало не съществуващо в друг имот на марката. От ресторанта на 21-вия етаж то се „люлее“ надолу към Peacock Alley, като почти помита 19-ия етаж.

За пентхауса, според Уилкинсън, екипът й се е вдъхновил от геометричната архитектура на екстериора в палитрата от повърхности и покрития.

„Carlos Ott описва кожата на сградата, като отразяваща различна част от небето повърхност“, казва тя. „Това е красива идея, затова я включихме в интериора. Много от нашите цветове са ефирни сиви и сини нюанси и дори преминават в мастилени нощни оттенъци.“

Въпреки че оригиналният Waldorf Astoria на Пето авеню в Ню Йорк е най-известен със своята декоративна архитектура в стил арт деко, Уилкинсън вярва, че изчистените линии на имота в Маями и неговият небесен пентхаус се вписват добре в наследството на марката.

„Когато Waldorf първоначално е построен, арт деко е доста авангарден стил“, каза тя. „Според мен, марката е по-скоро ориентирана към бъдещето. Става дума за дизайна на момента.“

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм