И тази година стотици оферти за ниски цени примамват потребителите преди Черния петък. Много от кампаниите обхващат не само стоките и услугите за продажба, но и финансовите институции, до които някои хора прибягват, за да се възползват от отстъпките. 

Съобщение от банка за предварително одобрена сума за “Черен петък” се изпраща към потребители. За това съобщи Габриела Руменова, основател на платформата „Ние потребителите”. Пред Дарик Руменова препоръча при получаване на подобно съобщение, хората да не бързат да се притесняват, а при неяснота спокойно да се свържат с банката и да уточнят какво точно се случва.

Съветът на специалистите е да бъдем внимателни. Потребителите трябва да обръщат внимание на крайната цена, а не на размера на отстъпката.  Важно е и да сравняваме цените при различните търговци. 

Напомняме, че преди година търговците на дребно бяха изправени пред недостиг на стоки на фона на претоварените пристанища и затварянията на заводи заради КОВИД-19. За да се избегне предотвратяване на тази ситуация, тази година те предварително натрупаха складови наличности, което пък ги изложи на риска от презапасяване в момент, когато потребителите свиват разходите си.

През последните месеци търговците постигнаха напредък в освобождаването от излишните складови количества, създавайки благоприятни условия за ловците на оферти при много категории стоки, включително електроника, стоки за дома и облекло.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм