Единодушно беше приет на първо четене в комисия по земеделие и храни внесеният от „Продължаваме промяната“ законпроект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица и Закона за корпоративното подоходно облагане. "С промените се предлага отпадане на данъка върху земеделските субсидии до 100 хил. лв.", обясни в предаването Агросвят по Дарик един от вносителите на текстовете Иван Христанов.

"Хипотезата, че сме го направили като предизборен ход, е абсолютно несъстоятелна. Аз се занимавам със стратегиите за земеделието от 15 месеца - от края на декември 2021 г. до началото на август миналата година бях зам.-министър на земеделието и съм дал твърде много и убедителни доказателства, че последното, което ме интересува, са изборите. Интересува ме благоденствието на българските земеделски производители, сигурността на българската трапеза като част от продоволствената сигурност на страната", коментира още Иван Христанов. Ще разгледат ли депутатите и друг ключов законопроект - за браншовите и съсловни организации? Подкрепя ли Христанов идеята за създаване на Българска аграрна камара? Цялато интервю можете до чуете в прикачения звуков файл.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм