От днес започва кандидатстването за получаване на бонуса за психилогическа помощ в Италия, предаде Skytg24.

Заявлението трябва да бъде подадено на портала на INPS (Национален институт за социално осигуряване) до 24 октомври 2022 година.

Помощта има за цел да подпомогне разходите за психологическа помощ на хората, които в периода на пандемията и икономическата криза са се сблъскали с повишена депресия, тревожност, стрес и психологическа нестабилност.

Психолог: Емоционалната обвързаност може лесно да мутира в зависимост

Бонусът ще бъде изплатен с предимство на лицата с най-нисък ISEE (Индикатор за доходи на семейна база), според реда на постъпване на заявлението. Класирането на имащите право на този бонус ще бъде изготвено в зависимост от наличните ресурси.

Обезщетението е предназначено за кандидатстващи граждани с доход, който не надвишава 50 000 евро.

Сумата, която може бъде отпусната, зависи от ISEE. Ако тя е по-малка от 15 хил. евро годишно, лицето ще има право на 50 евро на сеанс, като максималната сума е 400 евро. Ако, от друга страна, ISEE е между 30 000 и 50 000 евро, лицето ще получи до 50 евро на сесия за максимална сума от 200 евро.

„Анализирай това“ - емоционалната незрялост на родителите

Ако заявлението бъде прието, ще бъде предоставен код. Чрез него ще бъде уведомен съответният специалист, който от своя страна ще го въведе в платформата на INPS, за да получи директно плащането.

След като заявлението бъде прието, ще има 180 дни, за да бъде използван ваучерът. Ако той не бъде използван в определения срок, заявлението ще бъде анулирано.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм