Най-много номинации за депутат в следващото Народно събрание е събрал кметът на „Северен“ в проведените по райони събрания на ГЕРБ в Пловдив, въпреки указанията на Изпълнителната комисия на партията в кандидат депутатските листи да няма избрани мажоритарно кметове – на общини и райони.

Предупредихме хората, че нямам право да се кандидатирам, но те настояха. След министър-председателя в оставка Бойко Борисов, събрах най-много гласове - 96 от общо 100. Благодаря за номинацията, която приемам като оценка за работата ми като районен кмет вече 5 години", заяви в студиото на Дарик радио самият Ральо Ралев.

"Докато съм кмет на "Северен" обаче ще работя за подобряването на качеството на живот на хората в района", допълни Ралев. "И през тази година премахването на незаконните постройки ще продължи. Акциите ще започнат още в началото на пролетта, но когато се стопли, защото е нечовешко в този студ и сняг да изкарваме хората“, обясни още кметът на „Северен“.

Очаква се през тази година да започне строителството на новия булевард „Северен“ . Отчуждителните процедури за имотите, намиращи се в началото на пътната артерия, вече са приключили, съобщи още Ральо Ралев.

Цялото интервю с него чуйте от аудиото.