Поетично-музикален спектакъл по стихове на Йордан Пеев представят от 17.30 ч. днес в хасковската Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Творческата вечер е в Читалня № 1 и включва книгите „Аквариум за китове“, както и най-новите, издадени през октомври- „Ръце за даване“ и „Рими на зарчета“.


Поетично-музикалният спектакър е по проект „Културни инициативи“ на Община Хасково, информират организаторите от библиотеката и Клуба на дейците на културата.


Йордан Пеев е роден през 1968 г. в Стара Загора. Завършил е „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Създава литературен клуб заедно с Пламен Дойнов, Георги Господинов и Бойко Пенчев. В съавторство с Пламен Дойнов издава и своята първа книга „Сълзите на гнева“, в която неговите стихотворения, обединени под заглавието „Каруцата на ветровете“, получават наградата „Златно перо“.


Йордан Пеев е автор на стихосбирките „Когато смъртта ми прогледне“, „Стъклена кожа“, „Любовни вертикали“ и „Детонатор за глухарчета“, както и на романите „Пощальонът“ и „Последният Адам“. През октомври т.г. са издадени и стихосбирките „Рими на зарчета“ и „Ръце за даване“, както и неговата драма в стихове и проза „Костилки от ягоди“. Авторът е носител на редица награди в различни национални и международни конкурси. Член е на Съюза на българските писатели.