През последното десетилетие устойчивото развитие се превърна от добро пожелание в необходимост.

Глобалните активи, свързани с ESG политиките, се очаква да достигнат колосалните 50 трилиона евро до 2025 г.

Считайки, че това е бъдещето, екипът на Darik Business Review избра да посвети първата конференция на медията за 2023 г. именно на устойчивите политики. 

Какво е ESG и как влияе на бизнеса и инвестициите

На 19 април в зала "Васил Левски" на Hyatt Regency Sofia ще отговорим на въпросите: 

  • Къде се намира България по своя път към изграждането на устойчива икономика и какви са приоритетите и предизвикателствата пред българския бизнес?

  • Как компаниите и институциите могат да си сътрудничат за постигането на общите цели и какви изисквания поставя бъдещето към корпоративните мениджъри?

  • Каква възвръщаемост ще осигурят инвестициите в ESG през следващите години?

Събитието ще открие изпълнителният директор на Дарик радио Христо Христов.

Старши съветникът "Устойчиво развитие" в Yettel Маргита Колчева ще представи примера на компанията за успешно интегриране на ESG.

Отказване от единична употреба: Как да станем по-екологично осведомени и да намалим отпадъците

Изпълнителният директор на Българска фондова борса доц. д-р Маню Моравенов и Христина Пендичева, член на Съвета на директорите на БФБ, ще дебатират върху ESG политиките на публичните компании у нас.

Жаклин Цочева, директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в „Кока-Кола ХБК България“, ще разкаже повече за иновациите в опаковките, които компанията й въвежда в посока по-зелено бъдеще. 

Основите на устойчивия бизнес пък ще обсъдят Диляна Якова, мениджър "Регулации и устойчиво развитие" във Филип Морис България, и експертът по устойчиво развитие и управляващ партньор в denkstatt България Боян Рашев.

ESG политиките на Летище София ще представи директорът на столичния аеропорт с този ресор Антоанета Стоянова.

Неизследваните води на дълбоководния добив: Шанс за Европа или риск, който не можем да поемем?

Повече за информационната кампания за опазване на околната среда "Зелената стълба" на списание 9 месеца ще разкаже бранд мениджърът на медията Габриела Николова.

Входът е свободен и не се изисква регистрация. Повече за събитието можете да откриете тук, както и в LinkedIn и Facebook каналите на Darik Business Review.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм