Състезателят на клуба по борба свободен стил в тежката категория Георги Иванов е „Спортист на 2022г.“ в Димитровград. В раздела „Отбор на годината“ първенец е  тимът по борба-кадети. Отличието за треньор получи наставникът на клуба по спортна акробатика и скокове на батут Димитър Димов, а за дългогодишен принос в развитието на спорта от общината отличиха бившия състезател по баскетбол и ръководител на дружеството по физкултура през 80-те години Димитър Лиловски.


На церемония във фоайето на спортна зала „Младост“ снощи призовете връчи кметът на общината Иво Димов. Заради участие в тренировъчни лагери и състезания голяма част от отличените борци и треньорът им не присъстваха в залата, а наградите им получи президентът на клуба Георги Георгиев.


Спортистът на 2022 година в направление „Мъже и жени” Георги Иванов е състезател на Спортен клуб по борба „Димитровград”. През 2022 година завоюва бронзов медал  на Европейското първенство за юноши до 20г., златен медал от Държавното първенство за мъже, златен медал на Държавно първенство – юноши, VII място Световно първенство - юноши до 20г., VIII място в Европейско първенство – младежи – до 23г., X място в Световно първенство - младежи до 23 г. и златен медал от Световната купа.


На второ място комисията класира Диана Сарафова, състезател на Спортен клуб по акробатика и скокове на батут „Младост", която през 2022 година завоюва златен медал на Държавното първенство, сребърен медал на Международния турнир в Габрово, XVII място на Световно първенство и XIV място на Европейското първенство в гр. Римини, Италия.


Трети е Микяй Наим, състезател на Спортен клуб по борба „Димитровград". През 2022 година Микяй завоюва I  място на Държавното първенство за мъже и V място на Европейско първенство за мъже.


В направление „Детско–юношески спорт” за 2022 година в димитровградския Топ 10 са:


1. Александър Вакрилов, състезател на Спортен клуб „Младост" –  III място и бронзов медал на Световното първенство в гр. София, I място и златен медал в две дисциплини на Държавното първенство, Сребърен и бронзов медали на Международен турнир в Италия, I място  и златен медал от Международния турнир в Габрово.
2. Анджелика Георгиева, състезател на Спортен клуб „Карате“- III място на Европейското първенство за кадети до 50 кг гр.София, III място на Националното първенство за кадети до 50 кг., гр. Севлиево и III място Международен турнир „Черно море”, гр. Бургас за кадети до 50 кг.
3. Владимир Мандалов,  състезател на Спортен клуб по борба „Димитровград"- І място на Държавното лично първенство за кадети, XIV място на Световното първенство за кадети, V място на Европейското първенство за кадети, II място на Балканското първенство за кадети и I място на Световната купа. 
4. Денис Наим, състезател на Спортен клуб по борба „Димитровград”- І място Държавно първенство за кадети, X място на Световното първенство за кадети, XXII място на Европейското първенство за кадети и III място на Балканското първенство за кадети.
5. Ивайла Димитрова, състезател на Спортен клуб джудо и джу джицу „Бугари”- I място на Държавния шампионат по джу-джицу,  гр.Бургас; I място на Балканския шампионат по джу-джицу в Босна и I място на Националната купа по джу-джицу в Пловдив.
6. Иванина Жекова, състезател на Спортен клуб „Бугари”- І място от Държавния шампионат  по джу-джицу в гр.Бургас,  V място на Балканския шампионат по джу-джицу в Босна и II място на Националната купа по джу-джицу в Пловдив.
7. Галена Григорова, състезател на Спортен клуб „Бугари”- І място и два златни медала от Държавното първенство и І място и 2 златни медала от Международния турнир в Габрово.
8. Виктор Янков, състезател на Спортен клуб „Младост”- І място и златен медал от Държавно първенство по скокове на батут, ІV място Международен турнир в Италия, участник в СП.
9. Пресиян Господинов, състезател на Спортен клуб „Бугари”- I място Държавен шампионат по джу-джицу, Бургас и I място Национална купа по джу-джицу, Пловдив.
10. Теодор Тончев, състезател на Спортен клуб по кикбокс „Фаворит”- І място на държавно лично първенство по кикбокс, златен медал, К-1 във възраст 13-14 г., категория до 63,5 кг.


Тройката на топ треньорите за 2022 г. е в състав: Димитър Димов от Спортен клуб „Младост" акробатика и скокове на батут, Салим Салим от Спортен клуб по борба „Димитровград" и Иван Нондов от Спортен клуб „Карате Клуб Димитровград". 


Отличеният в категорията „Отбор на годината” тим по борба-кадети на Спортен клуб по борба „Димитровград” през 2022г. завоюва III-то място от 40 участващи отбора на Държавния шампионат в гр.Сливен. В отбора са: Владимир Мандалов, Денис Наим, Исмаил Айваз, Александър Тулба, Емре Мухамед, Роман Фазли, Мелих Рамадан, Веселин Гешев.


Наградата за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе връчена на Димитър Лиловски. От 1966г. до 1976г. той е състезател по баскетбол. След като приключва активната си спортна дейност е назначен за председател на Дружеството за физкултура и спорт в града, което ръководи повече от 12 години- период, в който се изграждат спортните школи в града и е утвърден професионалният статут на футбола.