Днес и утре Хасково е домакин на Българския шампионат по автомобилизъм затворен маршрут „Писта Хасково“ 2023 и посреща 40 от най-добрите български автомобилни пилоти.


Във връзка с провеждането на ралито в хасковския кв. Орфей въвеждат за днес и утре  временна организация на движението. Тя започва от 12 ч. днес и продължава до 17 ч., а утре в периода от 10 ч. до 14.30 ч. Шофьорите, които наспускат или влизат в града, ще преминават по обходни маршрути. Движението ще се насочва по съседни улици и сигнализирането ще е с пътни знаци и от пътна полиция.


По бул. „Васил Левски“ - в участъка от кръгово кръстовище на ул. „Ком“ до пътен възел „Орфей“, пътна връзка за бул. „Раковски“ – посока Димитровград, пресичане на бул. „Раковски“, качване на пътен възел „Орфей“, бул. „Васил Левски“ – посока улица „Пловдивска“, връщане по същата улица, слизане по пътна връзка, бул. „Раковски“ до предварително приготвено пресичане на разделителната ивица срещу бензиностанция “EKO”, преминаване по източното платно на бул. „Раковски“, пътна връзка на кв. „Орфей“, по бул. „Васил Левски“ включване в локалното платно, пресичане на зелената ивица до подлез „Орфей“, включване в директното трасе на бул. „Васил Левски“ до кръгово кръстовище на ул. „Ком“, включително и кръговото кръстовище.


Променят се и маршрутите на градския транспорт.
Тролейбусите ще бъдат заменени с автобуси и ще се движат по маршрут: ЗММ- ЖП гара – Окръжна болница – Автогара – бул.”Раковски” – ул.”Дунав” – бул.”Васил Левски” – бул.”Съединение” – ЗММ


2. Линия 104 – електроавтобус ще се движи по маршрут: Бившия ДАП – бул. „Освобождение” – бул. ”България” – бул. ”Съединение” – бул. ”Раковски” до кръговото на бул. ”Раковски” и обратно.


Тренировките на автомобилистите са от 13 часа днес в четирите серии: „Лада“, „Спорт“, „Тунинг“ и „Макс“.


Организатори на „Писта Хасково“ са Общината, Автомобилна федерация на България и Авто-мото клуб „Хасково“. Сред 40-те авто пилоти от цяла България, които ще застанат на стартовете, са безспорните фаворите в серия „Макс“ Илия Царски и Пламен Камбуров. Хасково има дебютант в серия „Спорт“- общинският съветник и автомобилен състезател Иван Минев. 


Сред най-атрактивните прояви в „Писта Хасково“ се очаква да е дефилето на пилотите веднага след официалното откриване на шампионата утре, неделя, в 10,30 часа. От цялата страна в Хасково ще пристигнат 18 членове на Кабриолет клуб-България, които ще направят демонстративната обиколка на трасето заедно с пилотите от състезанието.