Домакин на латино фиеста ще е Хасково днес от 16ч. на площад „Свобода“. По покана на Latin dance club Estrella, с участието на емблематичния DJ Pedro, три школи ще танцуват заедно в ритъма на горещата кубинска салса и ще направят една голяма руеда на площада. Ще участват: Latin Dance Club Estrella (Хасково), Ely Dance (Стара Загора) и Salsa Club Daniva (Димитровград).


Хасково приветства пролетта с музика, танци и веселие- това е посланието, което изпращат Община Хасково и клуб за латино танци Estrella. В 16ч. днес Хасково става част от международния ден на салсата. За първи път градът ще бъде вписан на картата на градовете с гореща кръв и танцово настроение, защото е част от „International Rueda De Casino Multi Flashmob day“, коментират от общинската администрация.


Глобалното събитие се организира всяка година, в един и същи ден и час, в различни градове и държави в Азия, Африка, Северна и Южна Америка, Европа, Австралия. Стотици хиляди танцьори от различни танцови школи и групи по света танцуват салса едновременно. Фиестата не е със състезателен характер. Целта е да се приобщят все повече хора към латино музиката и да се научат да танцуват. За тази година определената световна дата е 6 април, а началният час на латино празникът- 16:00 ч. местно време.