„Космическата Валя Балканска“ гостува от 19 ч. днес в читалище „Заря“-Хасково. Концертът е част от националното юбилейно турне, което стартира на 18 май от Пловдив.  


В мултиумедийния концерт-спектакъл, режисиран от Адриан Петров, до легендарната Валя Балканска на сцената застават музикантите,певците и танцьорите на Ансамбъл за народни песни и танци„Родопа“- Смолян и специалните гости: „100 каба гайди", ансамбъл „Еподай", гайдарски състав „Дельо Хайдутин", дългогодишният неизменен партньор на Валя - гайдарят Петър Янев и певицата Деси Добрева.


Всички знаем и се гордеем, че от години неземният глас на Валя Балканска се рее в Космоса с изпълнението на песента „Излел е Дельо хайдутин", включено в златната плоча на американските космически апарати „Вояджър". Гласът й пътува между звездите, но самата Валя Балканска не спира да пътува по земята и да се среща с обичащата я публика. Този мащабен спектакъл е реверанс към таланта и обичта на Валя към публиката, с която тя ще се срещне със серия от концерти в цялата страна, сочат организаторите.