Едногодишни стипендии за четирима спортисти предоставя община Харманли, съобщават от администрацията.


За изключителни спортни постижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков община Харманли им предоставя месечни стипендии от по 500 лв. за период от година.


Месечни стипендии от по 250 лв. за същият период получават и състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.


През месец януари 2023 г. на Националният шампионат по лека атлетика за мъже „Академик“ в зала Божидар Саръбоюков достигна най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на дължина“ и застана начело в световната ранглиста за сезона при юношите. Той покрива норматива за Европейското първенство през 2023 г. за юноши под 20 години, което ще се проведе в Израел, като поставя национален рекорд за юноши под 20 години. През 2022 г. Божидар спечели много златни и сребърни отличия на Световни, Балкански, Международни и Национални първенства, сочат от общината в Харманли.


През месец януари 2023 г. на Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки Ирен Саръбоюкова достигна най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на височина“ и оглави световната ранглиста за сезона. Тя също покрива норматива за Европейско първенство през 2023 г. за девойки под 20 години, което ще се проведе в Израел, както и за Световното първенство през 2024 г. за девойки под 20 години. През 2022 г. спечели множество златни, сребърни и бронзови медали на Европейски, Балкански, Международни и Национални турнири.


Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са следствие на мотивацията, положения огромен труд, дисциплина, лична ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов, коментират от общината в Харманли.


Ангел Панайотов е носител на един златен, пет сребърни и един бронзов медали от Европейския шампионат по корабомоделизъм в Букурещ през 2022 г., където е обявен за най-добър юноша. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе  в Словакия.


Пламен Георгиев е носител на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските първенства от спортния календар на БФКС за 2022 г. в три различни класа. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе  в Словакия.