"Ахмед Доган използваше политиката и икономиката, за да работи в полза на етноса и на турската общност, а Делян Пеевски прави точно обратното - използва общността и етноса за своя полза". Това заяви психологът и политик Иван Иванов в предаването "Кой говори" по Дарик.

"ДПС винаги е била константа за това, което не се разцепва и дели. Времето е турбулентно, много тесни и силно икономически интереси все повече влизат в партията", каза той.

Д като Дилян и Д като Доган 

"След това, което се случи тази седмица, ДПС не е същата. Това, което стана тази седмица, е пробиването на една омерта", заяви журналистът Румяна Червенкова.

По думите ѝ тази партия е пазила себе си в продължение на 30 години.

"В партията винаги е имало дисциплина - това, да излизат хора и да говорят съвсем спокойно за ДПС, е явление. Партията не е същата партия, тя вече не предизвиква същия страх. Положението с ДПС е хлъзгаво, никой не знае дали разцеплението няма да приключи с някоя сделка".

Заплахите делят ресурсите

"И Пеевски, и Доган притежават козове, с които могат да цакат другия. Това е реална конфронтация, която не мисля, че ще произведе нещо съществено като разрив, а по-скоро ще се сдобрят под някаква форма", каза журналистът и политик Иво Божков.

Част 1

Част 2