Голямо детско парти в парк „Кенана“ е акцент в програмата на община Хасково за празника 1 юни днес. То ще започне от 16 ч. и ще продължи до залез слънце, информират организаторите.


От 12 часа, пред сградата на общината ще е награждаването на децата-участници във фотосесията „Аз съм българче!“ за най-гиздава народна носия, организирана по време на Националния фолклорен събор „Китна Тракия пее и танцува“. В първото издание на фотоконкурса се включиха 27 деца. Събралите най-много харесвания в социалните мрежи- фейсбук страницата на Община Хасково и инстаграм профила ѝ, ще получат наградите си от кмета на Станислав Дечев. 


В програмата за 1 юни традиционно с Ден на отворените врати се включва военно формирование 52740 в Хасково. От 13 до 16 ч., във войсковия район, който се намира на улица „Стара планина”, очакват деца, техните родители, учители, близки и всички, които искат да се докоснат до професията военнослужещ.

ГОЛЯМОТО ДЕТСКО ПАРТИ започва в 16 часа в парк „Кенана“, до езерото. Предвидени са детска дискотека, шоу програма с маг ТЕОС, забавни игри, творчески работилници, аниматори, спортни и танцови надпревари.


Пак по повод Деня на детето от 17.30 ч. в Централното фоайе на РБ „Христо Смирненски“ Арт школа „Пастело“ представя изложбата „В света на животните“, а утре, на 2 юни, също от 17.30 ч.  в Централното фоайе на Младежкия център ще бъде открита Годишна изложба на Арт школа „Дъга“.