ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ над три часа водят преговори за състав на кабинет, а към преговорните екипи се присъединява и ДПС, предаде БГНЕС.

Мария Габриел, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, акад. Николай Денков номинираният за премиер с втория мандат, съпредседателите на ПП и ДБ Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов над три часа водят преговори за съставяне на правителство в стаята на председателя на НС Росен Желязков.

Карадайъ: ДПС няма да пречи на съставянето на кабинет между ПП-ДБ и ГЕРБ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и депутатът от групата на ДПС Делян Пеевски също присъстват най-вероятно за обсъждане на конституционната реформа, за която по-рано стана дума.

Припомняме, че преди обяд представители на ГЕРБ и ПП-ДБ, сред които Десислава Атанасова, Кирил Петков и Христо Иванов пък посетиха стаята на ДПС в парламента. След разговора лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че се е коментирала подкрепа за конституционна реформа, но Движението за права и свободи няма да участва в бъдещия кабинет. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм