ГЕРБ призова „Продължаваме промяната-Демократична България“ да преосмисли формата, състава и личностите на проектокабинета си.

“Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас, ще замрази тотално и държавата, призовавам ПП и ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих”,  заяви Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ.

Асен Василев на разпит в прокуратурата заради заплахите към Радостин Василев

Томислав Дончев уточни, че това не е ултиматум към „Продължаваме промяната-Демократична България“, а приятелски съвет.

"Освен всичко, което каза Мария - недоверие между партиите, липса на посока, война между институциите, искам да кажа нещо, което да не бъде приемано като ултиматум, а като приятелски съвет - сменете подхода. Няма да стане така! Вземете пример от нас - направихме всички възможни и невъзможни компромиси - няма да е с първия, а с втория мандат, няма да е с политически фигури - добре.., направете компромиси! Не може с 15% от народните представители да получите цялата власт - не е честно, не е европейски, не е демократично", каза Томислав Дончев.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм