При неправилно деклариране на обработваемите имоти към СЕУ /Системата на електронно управление/ на Държавен фонд "Земеделие", следват санкции за земеделските стопани.

Това каза за Дарик, управителят на "Гебо консултинг" - Георги Стоянов. Компанията работи със земеделци на територията на цялата страна и е сред водещите консултанти и посредници между стопаните и държавните институции. 

В разгара на Кампания 2020 за директни плащания на площ за земеделците и в условия на коронавирус и извънредно положение, подаването на заявления, очертаването на обработваемите имоти трябва да се случва при минимални рискове от зараза.

"Ние сме фирма с много голям опит, работили сме и друг път дистанционно с нашите клиенти и в този случай имаме допълнително създадена организация за контакт със стопаните според техните собствени възможности. Гъвкави сме и подхождаме индивидуално, с внимание към всеки един клиент. Разполагаме с пълна техническа обезпеченост, за да извършим регистрацията в срок, да очертаем обработваемите масиви, да нанесем необходимите контури и да подадем документите в общинските служби – в тесен контакт с клиента, за да осъществим неговите желания. Чрез дистанционната комуникация и извършването на всички тези услуги от наша страна се ограничават контактите, които стопанинът иначе трябва да осъществи лично, за да подготви подаването на заявление" обясни още Георги Стоянов.

Той поясни, че експертите на "Гебо консултинг" могат да предложат дистанционно извършване на пререгистрацията, по Наредба №3, която е необходима, за да могат земеделските стопани да получат съответното си правно основание. 

"Следствие на това да направим регистрацията в СЕУ (ако такава още няма) и да съдействаме за коректно географско очертание, съгласно изискванията на ДФ Земеделие и да заложим допустимите според системата схеми. След очертаването на масивите можем при нужда да ги разпределим на различни култури, за да отговарят в максимална степен на реалността и да заложим съответните схеми и мерки, по които клиентът да получава подпомагане. Всичко това може да се случи изцяло онлайн", каза още експертът.

Повече по темата, вижте във видеото: 

За контакт с "Гебо консултинг", кликнете ТУК!