Европейската комисия забранява на служителите си да използват TikTok. Увеличаването на броя на западните правителства, които забраняват и ограничават използването на приложението, се дължи на доказателства, че китайските технологични компании допринасят за събирането на разузнавателни данни от комунистическата партия, особено когато става въпрос за високопоставени политически фигури и длъжностни лица.

Жена от Велико Търново направи опит за самоубийство на живо в ТикТок

На всички служители беше наредено да премахнат приложението от служебните си устройства, както и от личните си устройства, ако на тях има приложения, свързани с работата.

Служителите могат да запазят TikTok на личните си устройства, ако изтрият всички приложения, свързани с работата, съобщи "Политико".

TikTok ще увеличи възрастта, необходима за включвания на живо в платформата

Други европейски институции, включително Съветът и Парламентът, вероятно ще последват в крайна сметка със забрана на китайското приложение, като Парламентът вероятно ще се нуждае от повече време, за да въведе такава политика.

Комисията вероятно ще обяви официално забраната по време на редовния си обеден брифинг.

Поколението Z откри нови приложения на социалните медии

Подобна забрана на TikTok вече е въведена в САЩ, а Нидерландия също обмисля подобен начин на действие. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм