Евродепутат Ева Майдел пристигна днес в Монтана, за да открие свой информационен офис и за да подкрепи коалицията н ГЕРБ и СДС за местните избори.

 

„Много съм благодарна за доброто сътрудничество, което имаме през последните години”, заяви Майдел пред журналисти, в присъствието на кандидат кмета за шести мандат Златко Живков, народните представители Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев и кандидат- съветници от коалиционната листа.

„Без работа в екип трудно могат да се случат добрите и качествени политики в интерес на гражданите, каза още евродепутатът. Тук съм да подкрепя екипа на ГЕРБ и СДС, който е най-доброто решение, за да продължи истинското преобразяването на Монтана. Опитът ми в политиката ме научи, че трябва да се доверяваме на хора с опит, професионалисти, които имат готови проекти и могат да надграждат работата си“, допълни още Майдел. Тя е член на комисията по промишленост, изследвания и енергетика и заместник-председател на комисията по икономически и парични въпроси в Европейския парламент. Приоритетните области, в които работи са качествено и достъпно образование за всички, административни и финансови облекчения за малките и средните предприятия, финализиране на единния цифров пазар.

„Радвам се, че днес можем да покажем на нашия евродепутат една част от променените условия в бизнессредата тук и се надявам да продължим да го правим по-същия начин и в следващия период”, заяви Златко Живков. Той подари на г-жа Майдел тениска с мотото на кампанията и номер 68, с които ще се гласува за коалицията в изборите за местна власт.

Евродепутат Майдел, кандидат-кметът Златко Живков, народните представители и областния управител бяха на обиколка и в промишлената зона на Монтана. Те имаха среща с управителите и работниците от фирма „Крос”, която разшири производството тази година. В него са заети близо 600 души, предимно млади хора.