На 26 септември гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Емилиян Енев – дигитален предприемач и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

Емилиян Енев

В първата част на предаването, господин Енев представи своята технологична компания ReChek, която разработва блокчейн-продукти. В тази връзка той разказа за другата страна на блокчейн-технологията, отвъд криптовалутите и начин за печеленe на пари, а по-скоро като един „дигитален нотариус”, за проследяемост и управление на данни. Разговорът засега и „Startup Factory” – сдружение, което гостът основава заедно със съмишленици и има за цел да подпомага предприемачеството в град Русе и региона.

Лари Бийл

Във втората част на предаването, по Скайп от САЩ се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал, относно назряващата война в Метавселената. Големите технологични компании се борят за клиенти, но и за влияние в интернет-пространството. Бе спомената новата компания „Lamina 1”, която с по-малък ресурс прави конкуренция на Метавселената и предлага алтернатива.

„Миналата седмица тримесечните приходи и печалби за META бяха под очакванията, което доведе до съкращаване на стотици служители. Може би войната е започнала!” – заключи Лари Бийл.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри-певеца Кийт Ърбън от хитовия му албум от албума „Days Go By”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм