Младежко ДПС заставаме до почетния председател д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица. Около това мнение се обедини младежката организация на Движението с пост във Facebook.

В защита на неговата воля сме готови за всякакви последващи действия! Решението ни е ДПС без Пеевски!”, се посочва още в позицията. 

По-рано днес бяха изключени 17 народни представители от парламентарната група на ДПС. Последва коментар от единия съпредседател на  партията Джевдет Чакъров, който посочи, че това изключване не е легитимно, не е съобразено с устава на ДПС и този акт е видно приет под натиск и страх. По думите му има заплахи срещу някои от депутатите на ДПС.  Не закъсня отговор и от другия съпредседател на Движението Делян Пеевски. Той отбеляза, че не може да повярва какво прави почетният председател и  уточни -  “който дели партията си е за негова сметка”. Пеевски опреди изключването на 17-те народни представители като “самоизключване”. Направиха фракция ДПС 17, всичко което се случва не е в полза на никого, добави още той.