Няма как да има друго определение на този акт, на който сме свидетели днес, освен че той не е легитимен, не е съобразен с устава на ДПС и този акт е видно, че е приет под натиск и страх. Това коментира съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който по-рано, заедно с още 16 депутати, беше изключен от парламентарната група (ПГ) на Движението. 

“Заставаме изцяло зад обръщението на почетния председател д-р Ахемед Доган за това, че трябва да върнем демократичните принципи във функционирането на ДПС, да се преодолее страхът, да има нормално функциониране на нашата политическа сила”, каза той.

На въпрос дали ще обжалва изключването им от ПГ Чакъров обясни, че ще “подготвят сериона позиция след задълбочен анализ” и ще я представят в следващите дни. 

“Виждате какъв е стила, виждате какъв е подходът, нещо, за което се обръща специално внимание в обръщението (бел.ред. На Ахмед Доган), така че той не е приемлив", изтъкна още той.

Чакъров отбеляза, че има и заплашени депутати, но не уточни кои са. Към всеки един от нас са отправени заплахи, допълни той.