Доц. д-р Константин Гроздев, дм е началник на Клиниката по хирургия в МБАЛ „Света София“. 

Той е основател и председател на Българското дружество по бариатрична/метаболитна хирургия и е член на Международната федерация за хирургия на затлъстяването и метаболитните заболявания. Той е най-младият бариатричен хирург в България. Благодарение на доц. Гроздев и екипа му МБАЛ "Света София" е избрана за референтен център за лапароскопска и бариатрична хирургия. Това за пациентите означава гаранция за прецизна, висококвалифицирана бариатрична хирургия, извършена с най-високото качество медицински консумативи. В референтния център към болницата се обучават и хирурзи от цял свят в новостите на лапароскопска и бариатрична хирургия.

Силно е ангажиран с мисията да информира и разяснява за заболяванията, които причинява болестното затлъстяване – световен проблем с все по-сериозни мащаби, превърнал се в пандемия. Периодично провежда кампании с безплатни прегледи за пациенти от цялата страна. Носител е на наградата “Акад. Д-р Асен Хаждиолов” на МУ – София за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване. Завършва Медицински университет - София.

Специализира в Европейското училище по лапароскопска хирургия на Университетска болница Saint-Pierre, Брюксел, Белгия. Притежава магистратура по здравен мениджмънт. Защитава дисертация на тема „Съвременни миниинвазивни техники в лапароскопската хирургия – предимства и недостатъци”. Избран е за "Доцент" от МУ – София. Автор на повече от 50 научни публикации в областта на лапароскопската хирургия през един разрез, онкохирургията на дебелото черво, ректума и стомаха, лапароскопското лечение на диафрагмалните хернии и туморите на надбъбречните жлези. Редактор на монографичния труд “Мултидисциплинарен подход в бариатричната/метаболитната хирургия”. Има повече от 1000 лапароскопски операции.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм