В Народното събрание ще бъде обсъдена ратификацията на подписания на 9 ноември договор за придобиване на 8 нови самолета F-16 Block 70, както и на свързаните с тях боеприпаси, средства за обучение, поддръжка и резервни части.

В програмата на Народното събрание за втори път тази седмица е включена и точка, свързана с регистрацията на кладенците за собствено ползване.

НС одобри споразуменията между България САЩ по договорите за самолетите F-16

От „Възраждане“ предлагат регистрацията на вече същестуващите кладенци да отпадне напълно, а също така за изграждането на нови съоръжения да не се изиксва разрешително.

В 11 часа трябва да започне петъчният парламентарен контрол, в който на въпроси ще отговарят 11 от министрите в служебния кабинет.

Служебният премиер Гълъб Донев ще трябва да отговори на три въпроса, като един от тях е от лидера на левицата Корнелия Нинова. Тя иска да получи отговор за позицията на служебното правителство, че България е "пред война", пише БГНЕС.

След няколкочасови дебати: Депутатите стигнаха до името на законопроекта за промените на ИК

Донев ще отговаря на още два въпроса – за извършената от областния управител на област София продажба на имот - частна държавна собственост и за сигнал за корупция срещу областния управител на област Хасково.

Сашо Пенов, служебен министър на образованието и науката ще трябва да отговори на редица въпроси, включително и на такъв на депутатът от Възраждане свързан със законосъобразността на дейността на фондация "Америка за България" в системата на българското образование.

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов е получил множество въпроси от народните представители, включително от лидерът на БСП относно политиката на Министерството на икономиката и индустрията по износ, внос и трансфер на оръжия и изделия и технологии с двойна употреба, както и от Петър Петров от Възраждане относно оповестен интерес от германски инвестиционен фонд за изграждане на Соларен парк в язовир "Огоста", край град Монтана.

Скандал в НС заради Изборния кодекс: Изгониха депутат от ПП (видео)

Росица Велкова-Желева, служебен министър на финансите ще отговори на един въпрос от Красимир Вълчев от ГЕРБ- СДС относно очаквани икономии на планирани в централния бюджет средства за образование за 2022 година.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева ще отговори на въпрос на Радостин Василев от ПП относно строителство на Арена Бургас. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм