Депутатите отхвърлиха предложението на "Възраждане" за промени в законодателството, които касаят провеждането на рефендуми.

От партията на Костадинов поискаха занижаване на сега действащите изисквания, които според тях са умишлено завишени, за да спират успешното организиране и провеждане на референдуми. Предложенията им обаче бяха отхвърлени от мнозинството на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

От "Има такъв народ" също коментираха, че законодателството за референдумите трябва да се промени, а Тошко Йорданова припомни, че на референдума, организиран от Слави Трифонов, са гласували с 1 милион повече души, отколкото на последните парламентарни избори.

Явор Божанков от ПП-ДБ се усъмни в качеството на предлагания законопроект и заяви, че целта на "Възраждане" е съвсем друга.

От левицата също изразиха подкрепа за промените, но в крайна сметка предложенията бяха отхвърлени с гласовете на управляващото мнозинство. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм