"От ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС са се разбрали със законодателните приоритети, които трябва да бъдат приети до местните избори.

Целта на управляващото мнозинство е да приеме 13 закона, свързани с Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост.

В парламентарните кулоари депутатите започнаха да обсъждат и ваканция, която да си дадат по време на предстоящата предизборна кампания.

Приоритетите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са ясни, обсъдени са на вчерашна среща. Сред тях за тази пленарна сесия са три антикорупционни закона - законът за КПКОНПИ, законът за съдебната власт и законът срещу прането на пари. Пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков допълни, че има и „закони за хората“, като даде пример със закона за личния фалит и закона за етажната собственост.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС съобщи, че среща с ПП-ДБ и ДПС е имало и днес, като призова да не опакова като лидерска. По думите ѝ става дума за срещи в работен порядък, а не за нещо извънредно. Атанасова уточни, че конкретно колко дълга ваканцията да вземат депутатите преди местните избори не е говорено, но посочи какъв според нея е добрият вариант.

Според Борислав Гуцанов от БСП управляващото мнозинство е опасно за държавата, като уточни, че ще изкачат 13-те им приоритетни законопроекта да бъдат внесени и тогава ще ги коментират.

По думите на Костадин Костадинов „Възраждане“ имат един основен приоритет - да махнат правителството от мястото, което заема.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм