Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи. Така Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС отговори на министър-председателя за забележката, че сняг не се чисти онлайн.

Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората, напомни Пеевски.

Напамняме, че след изобилните снеговалежи, обстановката в страната остава усложнена. Премиерът акад. Николай Денков свика извънредно съвещание в Министерския съвет днес заради тежката зимна обстановка в страната. Няма информация за закъсали автомобили или бедстващи хора в София въпреки обилния снеговалеж. От Столична община обясниха, че намаляването на снеговалежа сутринта и спирането му на места само може да благоприятства работата и към момента продължават да се отстраняват клони и дървета.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм