Фондация КОНКОРДИЯ България започва кампания с надслов “Деца в нужда стават приятели на животни в риск.“ Кампанията ще бъде част от инициативата “Щедрият вторник”. Юлия Йорданова, Мениджър Фондонабиране и комуникации в КОНКОРДИЯ България, сподели, че фокусът на кампанията е върху правата на децата.

“Ние използваме животните като средство, чрез което да говорим за правата на децата”, коментира тя.

Финалната цел е да бъдат събрани 6 000 лв., за да имат възможността деца в риск да посетят три центъра за животни - ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, Център “Драгоманско блато” и Спасителен център за диви животни, гр. Стара Загора. Идеята е да се покаже на децата, че не само хората, но и животните имат права и трябва да ги уважаваме.

Кампанията ще продължи до края на годината.

Темата за насилието над жените също беше засегната.

Наскоро актрисата Диана Димитрова, разкри че е била подложена на насилие. В дните след разкритието, тя беше жертва на сериозни хападки и съмнения, защото в България не е често срещано публична личност да излезе с подобни разкрития. Обикновено проблемът остава скрит.

Йорданова сподели, че насилието остава белег за цял живот, ако не се окаже подкрепа навреме. Ако човек е станал жертва на подобно насилие като дете, може да се стигне до недоверие и агресия. Фондация КОНКОРДИЯ се опитва да учи децата, че насилието не е правилен начин на общуване и не води до решаването на даден проблем.

Фондацията организира кампания, която е свързана с насилието над жени. Тя включва факти, които са свързани с насилието, но и призовава хората да не мълчат, ако станат свидетел на подобно нещо. Каманията е започнала на 25 ноември, Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените и ще продължи до 10 декември, когато се отбелязва Международният ден за правата на човека. 

“Не бива да приемаме насилието мълчаливо. Трябва да вдигнем глас срещу него”, коментира Йорданова. “Хората, които се осмеляват да споделят тези неща трябва да бъдат подкрепени, а не да бъдат обвинявани за нещо”.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм