Сигнал за нарязани гуми на лек автомобил „Фолксваген“ е бил подаден в РУ на полицията в Кърджали, съобщават от ОД на МВР. 


Колата била паркирана в ж.к. „Байкал“. След подадения сигнал дежурна оперативна група извършила оглед на мястото на произшествието и е образувано досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество. 


При организираните действия за разкриване на извършителите полицейски служители установили, че това са непълнолетен на 14 г. и двама малолетни на 12 г. и 9 г.
Разследващ полицай и инспектор от Детска педагогическа стая продължават работата по случая.


Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Ардино за управление на автомобили след употреба на наркотици и алкохол. 


В Кърджали униформени проверили „Фолксваген“, управляван от 31-годишен, чийто тестът за наркотици отчел амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът отказал кръвна проби е бил задържан за срок до 24 часа.


В района на разклона за Белите брези е бил проверен 48-годишен с „Опел“. Дрегерът отчел 1,91 промила аалкохол. Мъжът също отказал кръвна проба за анализ и е бил задържан за срок до 24 часа в РУ на полицията в Ардино.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено от полицаи в Ардино. При проверка в село Бял извор било установено, че лек автомобил ГАЗ, управляван от 64-годишен, е с прекратена регистрация заради неизпълнено задължение на собственика да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.