Роденият в Македония и живеещ в България Дарко Тасевски избра Дарик радио и dsport.bg, за да сподели мнението си за случилото се в понеделник вечерта в Скопие по време на мача Северна Македония – България от Лигата на нациите. Близо 20 000 местни привърженици мощно освиркаха химна на България и в течение на мача обиждаха българските футболисти.

Македонците за поругаването на химна ни: Браво, така трябва с татарите! (видео)

„Бях на мача, както бях и на двубоя в Разград", заяви Тасевски. "Голямо бе разочарованието за мен от вчера. Наистина жалко за случилото се. Не е това отношението и мнението на по-голямата част от Северна Македония. Аз бях и на първия мач в Разград и там нямаше такова отношение към македонския химн. Всичко бе нормално и на базата на уважението в едно спортно събитие, каквото бе двубоят, завършил тогава 1:1", сподели той.

"Осъждам това, което се случи в Скопие. Познавам момчетата и от двата отбора и съм сигурен, че те не приемат случилото се по време на двубоя. Сигурен съм, че ако скоро има пак такъв мач на национално или клубно равнище, това няма да се повтори като отношение. Вместо да оправим взаимоотношенията си като съседни страни, ние ги правим да стават по- зле с такива прояви на отделни хора. Това е жалко", каза Тасевски.

Македонците освиркаха химна на България преди мача на националните отбори (видео)

"Говорих с хора от македонския футболен съюз и те ми признаха, че са останали разочаровани от постъпката на феновете при изпълнението на българския химн", каза още футболистът на Славия. 

Дарко Тасевски сподели и вижданията си от двата мача на българския национален отбор под ръководството на сръбския специалист Младен Кръстаич:

Дарко Тасевски в „Спортно шоу Гонг”

„Момчетата показаха голямо израстване при Младен Кръстаич. Играха с настроение и желание за успех и в двата двубоя. Дано продължат така и да радват българските привърженици на футбола. Има много талантливи, млади,  български футболисти, които виждат, че може да се работи и по друг начин под ръководството на сръбския специалист и неговите помощници. Момчетата трябва да продължат напред и като отбор и да ги владее отборния дух, когато играят под флага на България. Вярвам в добрите дни на българския национален отбор. Пожелавам му успехи, както пожелавам успехи и на македонския национален отбор.“

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм