Ако погледнем различните етноси, ще видим, че понятието красота на лицето е различна и относителна. Кога обаче едно лице е красиво? Не когато е симетрично. Симетрията е важна, но то е красиво, когато то е балансирано. Тоест, отделните зони на лицето трябва да са в една хармония.

Когато обаче се тръгне по желание на пациента да се променят отделните структури, това трябва да се прави много внимателно, защото този баланс не бива да бъде нарушаван. Наруши ли се, тогава от единия тротоар на улицата до другия се вижда, че даден нос е опериран.

„Тренд“: Българите не одобряват корекциите на външния вид

Това заяви пред Дарик един от най-добрите лицево-челюстни хирурзи д-р Радослав Славчев, който завежда Отделение по лицево-челюстна хирургия в университетската болница „Лозенец”.

Реконструктивната хирургия на лицето е като джаза – в нея се импровизира, затова тя е много важна част от хирургията на лицево-челюстната област. Един малък раздел вече е естетиката, която също е обект на нашата дейност,” посочи д-р Славчев.

На европейско ниво ли е лицево-челюстната хирургия в България и имаме ли достатъчно специалисти в областта?

Чуйте:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм