Проблемът със забавянето на диагностиката на злокачествените заболявания вече е световен. Това е следствие от пандемията, животът ще започне да влиза в нормалните норми, но ще отнеме известно време.

Това каза пред Дарик онголокът д-р Росица Кръстева в навечерието на един от най-големите християнски празници.

Преди година д-р Кръстева заяви пред Дарик, че пандемия не се бори с танкове и се оказа права.

За съжаление обаче танковете дойдоха и всъщност в навечерието на тези прекрасни празници се надявам да има отрезвяване и хората да разберат какво означава саможертвата на Христос,” казва тя.

"Както знаете, всичко в света е циклично, не откриваме топлата вода да виждаме ужаса и нещастието за първи път, но единственото, което днес се питам, е не сме ли по-мъдри и защо не сме се научили на уроците си", допълва д-р Кръстева.

По думите й тази година Възкресението, което очакваме, е много по-силно като смисъл и като обещаващо спасение, живот и мир.

Винаги има нещо, което се крие зад доброто и което изкача и ни поставя пред премеждия. Затова трябва да имаме възпитанието, знанието, силата и мъдростта, предадени ни през поколенията, за да устоим на това и да покажем най-доброто.

За д-р Кръстева оптимизмът е нещо хубаво, но реализмът е още по-прекрасен.

Затова аз знам, че освен доброто, съграждането и любовта, има и нещо, което иска да руши. Ако саможертвата на Бог е призив за любов, то любовта е единствената сила, която може да спре тези унищожения и това разрушение, които съществуват. Нека се обичаме, нека правим това, в което сме най-добри.

Бих си послужила с едни думи на един много близък мой приятел Кристиан Таков, който казваше – не размахвай юмрук, а протегни ръка,” завършва д-р Росица Кръстева.

Чуйте: