Ариа Филомена или Мария Тепаричарова взима "на мушка" митологията като отправна точка и проследява нейните проявления в съвременната действителност. В ефира на Дарик певицата и актриса представи дебютната си песен „The Joys of Being a Human Being”, вдъхновена от китайския мит, според който боговете връзвали червена нишка за глезена на всеки човек, свързваща го с друг, с когото трябва да се срещне, за да преживее нещо. Тази нишка може да се заплете или разплете, но никога да се скъса. Коя е нишката, отвела Мария Тепаричарова до Ариа Филомена и радостта да бъдеш човешко същество и как звуците могат да се ловият като пеперуди, а след това да се превърнат в музика?

Целият разговор с Ариа Филомена можете да чуете тук и в Spotify

Автор: Божидар Йорданов

В "Чакащи артисти" тази седмица гостува и Сдружение „Конклав“, които представиха новия театрално-фотографски пърформанс „Симулакрум“, който е открит за публика на 02 февруари и на 05 февруари в Галерия „Синтезис“, част от Фотосинтезис.

Има ли екипът на „Симулакрум“ отговори на въпросите:

Кой е истинският оригинал – Аз или онова нещо, което някога съм бил аз?

Какво е да бъдеш турист в собственият си живот и дали възможността от това да размножаваш Аз-а си през виртуалното, може да легитимира съществуването ти и да ти даде увереност, че теб те има и си тук?

Чуйте целия разговор в прикачения звуков файл или в Spotify.

Може да следите театралната и продуцентска дейност на Сдружение
Конлав във Facebook и Instagram.

Последвайте “Чакащи артисти“ за предстоящи и изминали събития в
Instagram и Spotify, както и във всички канали на Дарик радио.