Все още не е локализиран пожарът край хасковското село Брягово, който избухна вчера в сухи треви, храсти и обхвана горски масив в силно пресечен и труднодостъпен терен. От 7 ч. тази сутрин в помощ на огнеборците се включи и булдозер от ССОД при РДПБЗН – Бургас, съобщават от ГД ПБЗН.

5 пожарни от РДПБЗН – Хасково и 15 горски служители участваха в гасенето вчера, като работата по локализиране на пожара продължава и днес. 


Бедствено положение бе обявено за община Хасково, а областният управител Минко Ангелов поиска помощ от военните, които трябва да се включат след 8 ч. днес.


Продължава бедственото положение заради пожарите и в ощи 3 общини на област Хасково- Харманли, Свиленград и Любимец, което бе обявено в късния следобед на 9 август.


Частично локализиран от две страни и ограничен откъм пътя е другият голям пожар в Хасковско между харманлийското село Изворово и Йерусалимово, община Любимец, който пламна на 9 август. Огънят е обхванал площ от над 2000 дка в сухи треви, храсти и горски масив в силно пресечен и труднодостъпен терен. Вчера в гасенето участваха 8 пожарни автомобила от РДПБЗН – Хасково, служители от горско стопанство и тежка верижна техника от мини „Марица Изток“ – Стара Загора. Пожарогасителните дейности продължават и днес. 


По информация на ГД ПБЗН пожарът в землището на с. Белица, община Любимец, който пламна също на 9 август, вече е локализиран. Той е обхванал сухи треви и храсти, а в гасенето са участвали 6 пожарни автомобила от РДПБЗН – Хасково, водоноска на община Любимец и един автомобил на ДГС с 4 служители.  Днес ще продължи работата по окончателното ликвидиране на пожара.


Ликвидиран е пожарът  в сухи треви, храсти и млада борова гора между с. Страхил войвода, община Кърджали и с. Пътниково, община Стамболово в област Хасково. Сигналът за него бе получен в 16:58 часа в ОЦ при РДПБЗН – Хасково. В гасенето участваха 3 пожарни автомобила от РДПБЗН – Кърджали и 2 пожарни  от РДПБЗН – Хасково.