"Регистрирахме се със 7000 подписа, амбицирани да подобряваме значително резултата. Тръгваме със самочувствие, че имаме какво да кажем на хората, защото в най-трудните месеци бяхме социалния стълб и имаме какво да отчетем реално свършеното за хората."

САЩ пуснаха нов списък със санкционирани българи по „Магнитски“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на излизане от ЦИК, след като тя и колегите ѝ от левицата подадоха необходимите документи за регистрация за явяване на изборите на 2 април, предаде БГНЕС.

БСП се регистрира в ЦИК за изборите на 2 април Снимка: БГНЕС

Нинова посочи, че на Конгреса утре ще обсъждят и решат с кого ще се коалират след изборите. Лидерът на левицата коментира, че вътрешните битки между нея и Кирил Добрев пречат на партията и те са принципни битки. “Прекият избор за председател беше загубен от Кирил Добрев и той не може да преживее това.”, категорична е тя.

Кирил Добрев: Готви се тотално ликвидиране на всички различно мислещи в БСП

Лидерът на БСП каза, че преди Сергей Станишев да дава оценки на БСП трябва да отговори на много въпроси, сред които защо е въвел плоския данък, защо се е превърнал с Лютви Местан на Орлов мост и др.

Нинова подчерта, че и в предишния парламент не са подкрепили Френското предложение за присъединяване на РСМ към ЕС.

“Времето доказа, че сме били прави. Не са били готови за този процес - езика на омразата, агресията спрямо гражданите с българско самосъзнание показват, че РСМ не е готова за член на ЕС, защото там има ценности, които те погазват с това поведение.”, категорична е тя.

Станишев: БСП трябва да стъпи на земята

Лидерът на левицата каза, че нов председател може да бъде избран през 2024г., когато изтича мандата й има пряк избор.

Нинова разкри, че утре на Конгреса ще обсъдят нова модерна лява програма, защото старата е от 2008г., освен това ще обсъдят предстоящите избори, както и промени в Устава.

Заедно с Нинова при подаването на документите в ЦИК бяха Кристиан Вигенин, Борислав Гуцанов, Иван Ченчев, Атанас Зафиров, Георги Гьоков и др. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм