Изненадващо общинският съветник Борис Бонев обяви, че най-голямата политическа група в Столичния общински съвет "Продължаваме промяната -Демократична България - Спаси София" няма да издигат номинация за председател на местния парламент. 

Самият той бе предложен за поста, но така и не успяваше да събере нужното мнозинство. В момента се провежда тайно гласуване за избор на председател на СОС. Общинските съветници избират между кандидатите на БСП Диана Тонова, на “Възраждане” Красимир Гълъбов и Пламен Данаилов на “Има такъв народ”.

Продължава драмата с избора на председател на СОС. Диана Тонова от БСП събра 7 гласа от 45 гласували общински съветници, Красимир Гълъбов от „Възраждане” – също 7 и Пламен Данаилов от ИТН -  4 гласа. 27 от общо 45 бюлетини се оказаха недействителни с различни пороци - задраскани всички кандидати, отбелязани всички или няколко, дописани текстове. В момента общинските съветници провеждат втори тур на гласуването.

Напомняме, че на 20-и ноември СОС отново не избра председател. Никой от предложените кандидати - Борис Бонев от ПП-ДБ и „Спаси София”, Диана Тонова от "БСП за България", Красимир Гълъбов от "Възраждане" и Пламен Данаилов от ИТН не получи необходимите гласове, за да оглави СОС. Стигна се до балотаж между Борис Бонев и Диана Тонова, който също не даде резултат.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм