Близки на загинали при катастрофи поискаха оставката на столичния общински съветник Благовест Георгиев, който предизвика катастрофа през април, опита се да избяга и отказа проба за алкохол и наркотици.

Днес, представители на фондацията “Ангели на пътя” изявиха желание да присъстват на заседанието на Столичния общински съвет, за да поискат отново напускането на Георгиев от градския парламент.

"Тук сме заради десетки семейства, които са пострадали, и поведението на хора като Благовест Георгиев. Затова просто не можем да приемем оттук нататък политици да дават такъв негативен пример на обществото, защото всеки надолу си казва, че след като те могат да го правят, вместо да дават пример, че те могат да си позволят да карат пияни, дрогирани и агресивни, защо и аз да не го правя, и да им се разминава, и всъщност точно това се прави. На всички нива вече всеки си го позволява и наистина му се разминава, благодарение след това и на нашата правосъдна система, която обикновено дава условни присъди или ниски ефективни присъди",  заяви пред БНР Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на пътя".

Върбанова губи своя брат при катастрофа, предизвикана от шофьор употребил марихуана.

Веднага след инцидента Благовест Георгиев беше изключен от ПП-ДБ-СС. Общински съветници от всички политически групи в Столичния общински съвет призоваха общинския съветник да подаде оставка, но той не го направи и остана независим общинар. Георгиев беше отстранен и от всички комисии в СОС. Тъй като остана независим общински съветник обаче, остана в една от комисии, тъй като това е задължително изискване. Парадоксалното е, че преди инцидента Георгиев бе член на  Комисията по безопасност на движението.

Според представители на “Ангелите на пътя” присъствието на Георгиев в СОС след катастрофата дава сигнал, че подобно поведение на пътя остава безнаказано.